Åbergin Linja Oy - Espoon kartanoita ja kartanonväkeä

Espoon kartanoita ja kartanonväkeä

visit espookaisankotiespoonkartanokartanokierrosbackbymanorisÅbergin linjabodomgallen-kallelasinebrychoff

09.06.2022


Kokopäivän opastetulla bussiretkellä tutustutaan  Espoon kuuluisiin kartanoihin, kauniisiin kartanonpuutarhoihin värikkääseen historiaan palkitun oppaan VTM Mari Anthonin johdolla. Opas kertoo kiehtovia tarinoita niin kartanoiden loistonpäivistä suurenmoisine juhlineen ja kansainvälisine vieraineen kuin sota-ajoista ja koskettavista ihmiskohtaloista.

Retkeen sisältyvät opastetut vierailut Espoon kartanolla ja Backbyn kartanolla Bodomijärven kulttuurimaisemissa sekä kävely tarunhohtoisen Aurora Karamzinin jalanjäljissä Träskändan kartanopuistossa. Päivän mittaan nähdään myös lukuisia muita kartanoita ja huviloita, mm. Hagalund, Alberga, Bodom ja Oittaa sekä kuullaan mm. Sinebrychoffien ja Kiseleffien sukujen vaiheista Espoossa ja mm. Elli Tompurin sekä Mary ja Akseli Gallen-Kallelan elämästä.

Retken aikana nautitaan lounas Backbyn kartanon runsaasta noutopöydästä. 


Matkaohjelma:

Helsingistä ja Tapiolasta lähdettäessä ajamme kartanoiden ja Espoon tuomiokirkon kautta Espoonkartanolle. Matkalla nähdään ja kuullaan mm.: Hagalund, Otnäs, Gräsa, Finnoo, Bolarskog, Söderskog, Lilla Karyll, Espoon pappilanmäki rakennuksineen, Espoon terveyslähde, Lövkulla, Kuninkaantie, Finns, Mankby....

Espoon kartanossa vierailemme Ramsayn suvun omistuksessa olevan rakennuksen sisätiloissa ja tutustumme  Kustaa Vaasan kuninkaankartanoksi valmistuneeseen Espoon nimikkokartanoon ja sen arvokkaaseen muotokuvakokoelmaan. Pääsemme tutustumaan myös kartanomiljööseen ja puutarhaan sekä mm. Anders Ramsayn rakennuttamaan Suomen vanhimpaan kiviholvisiltaan. 

Matka jatkuu Bodomijärven ympäri mm. seuraavien kohteiden ohitse Oittaa, Villa Dallby, Pirttimäki (Dahlbacka) ja karmeliittaluostari kohti Backbyn kartanoa, jossa nautimme lounaan noutopydästä sekä tutustumme kartanoon.

Backbystä matka jatkuu mm. Högnäsin (Paciuksen huvila ym.) ja Margretebergin kartanon maiden (Marketanpuisto) ohitse kohti Träskändaa, jossa pieni kävelykierros  kartanopuistossa ja tarinoita alueen värikkäästä historiasta ja entisaikojen kuuluisista omistajista Carl Nathanael af Klerckeristä ja Aurora Karamzinista. 

Paluumatkalla kuulemme  vielä kertomuksia Leppävaaran kartanon af Heurlineista ja Elli Tompurista, "Vanhan ja Uuden Albergan" asukkaista, mm. Kiseleffien "sokerisuvusta", Akseli Gallen-Kallelan suhteesta kartanoon sekä kartanon kummituksista. Matkalla myös esim. Kilon kartano.

Kierros loppuu Tapiolaan n. klo 17 ja Helsinkiin klo 17:30 mennessä.


Matkan hintaan sisältyy:

- Bussimatkat

- Opastus

- Kohdevierailut

- Kotiruokalounas, salaattipöytä, leipävalikoima, ruokajuomat (vesi, maito, piimä ja kotikalja), jälkiruoka ja kahvi/ tee.


HUOM!

- kohteiden muutokset mahdollisia johtuen esim, häistä tai juhlista

- kierroksella voi olla vaikeakulkuisia kohteita

- Matka toteutuu kun ilmoittautuneita on vähintään 20 (matkan peruuntuessa rahat palautuu tilille)


(kuvat: Espoon kartano ja Backbyn Kartano)


Lähtöaikataulu ja hinnat

A
09:30 Helsinki - Kiasma 69 €
09:45 Espoo - Tapiola Garden 69 €
Espoo
Hintaryhmät
A: Kuljetus, Aikuinen

Liikennöitsijä

09-884 2589
info@aberginlinja.fi
Hyljekuja 3
02270 Espoo

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.